Ponev Caprese

Polpeti kaprese so zelo preprosta, a domiselna kombinacija, ki je ob lepem večeru raclette preprosto ne smete zamuditi. To je pravzaprav italijanska predjed, solata, ki se danes pripravlja iz kombinacije mocarele, paradižnika in bazilike in se uživa kar tako ali s koščkom bagete. Tako lahko tudi tukaj ponev štejemo za “predjed” ali eno od mnogih jedi med pojedino. Zakaj ne bi poskusili tega kar takoj!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1paket mocarele
16 češnjevih paradižnikov
1/2šopka bazilike
2žlički olivnega olja
sol in poper po okusu
Pripomočki
Raclette 1

Prehranske vrednosti

120 Kalorije
1 g Ogljikovi hidrati
10 g Maščobe
7 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sestavine

Pripravite mocarelo tako, da jo razdrobite na majhne koščke. Paradižnike operite in sesekljajte. Baziliko operite, posušite in drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
2.

Priprava ponve

Paradižnike, mocarelo in baziliko dajte v ponev, pokapajte z oljčnim oljem ter začinite s soljo in poprom. V žaru za raclette pecite približno 10 minut.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF