Ponev Caprese
super easy
Polpeti kaprese so zelo preprosta, a domiselna kombinacija, ki je ob lepem večeru raclette preprosto ne smete zamuditi. To je pravzaprav italijanska predjed, solata, ki se danes pripravlja iz kombinacije mocarele, paradižnika in bazilike in se uživa kar tako ali s koščkom bagete. Tako lahko tudi tukaj ponev štejemo za “predjed” ali eno od mnogih jedi med pojedino. Zakaj ne bi poskusili tega kar takoj!
Sestavine
Izberite število obrokov
1paket mocarele | |
16 češnjevih paradižnikov | |
1/2šopka bazilike | |
2žlički olivnega olja | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Raclette 1 |
Prehranske vrednosti
120
Kalorije
1 g
Ogljikovi hidrati
10 g
Maščobe
7 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sestavine
Pripravite mocarelo tako, da jo razdrobite na majhne koščke. Paradižnike operite in sesekljajte. Baziliko operite, posušite in drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
2.
Priprava ponve
Paradižnike, mocarelo in baziliko dajte v ponev, pokapajte z oljčnim oljem ter začinite s soljo in poprom. V žaru za raclette pecite približno 10 minut.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.