Paradižnikov Kiš
Paradižnikov kiš je hitra in okusna jed za spontana druženja ali poletni večerni piknik. Postrezite ga s svežo solato in ustvarite uravnotežen obrok, ki bo vsem všeč! Naš kiš je veganski in zaradi različnih vrst paradižnika ni le zelo lep, ampak tudi neprimerljivo okusen. Naše mnenje: Vsekakor je vredno poskusiti.
Sestavine
Izberite število obrokov
1 listnato testo lahko kupite že pripravljeno | |
1žlica veganskega masla | |
100 g koktajl paradižnika | |
2 paradižnika | |
400 g tofuja | |
1 žlica tapiokinega škroba ali krompirjevega škroba | |
2žlici olivnega olja | |
3 stroki česna | |
1/2žličke kurkume | |
1/2žličke čebule v prahu | |
1žlica posušenega timijana | |
1/2čajne žličke kala namak črna sol | |
2žlici nesladkanega alternativnega mleka po vaši izbiri | |
sol in poper po okusu |
Pomôcky
Cvrtnik na vroč zrak | |
Mešalnik |
Prehranske vrednosti
282
Kalorije
19 g
Ogljikovi hidrati
19 g
Maščobe
8 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sestavine
Paradižnike operite. Paradižnike prerežite na pol in jih narežite na rezine. Olupite česen. Osušite tofu. Baziliko operite, posušite in drobno sesekljajte.
Označi kot dokončano
2.
Pred pečenjem testa
Listnato testo razrežite tako, da ga lahko položite v okrogel pladenj za peko na vročem zraku, obložen s papirjem za peko, pri tem pa pazite na robove. Osnovo večkrat prebodite z vilicami in testo 10 minut pecite pri 180 °C v vročem zračnem pekaču, dokler se ne zlato rjavo obarva.
Označi kot dokončano
3.
Pripravite nadev
Tofu, škrob, oljčno olje, začimbe, maslo in nadomestno mleko zmešajte v mešalniku do gladkega. Če je nadev tog in ne homogen, dodajte še malo veganskega mleka.
Označi kot dokončano
4.
Dokončajte kiš
Nadev iz tofuja položite na listnato testo, na vrh pa razporedite paradižnik in baziliko. Kiš pečete v cvrtniku na vroč zrak pri 180 °C 30 minut.
Označi kot dokončano
Opombe
Če nimate cvrtnika na vroč zrak, lahko brstični ohrovt pripravite tudi v pečici.
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.