Paradižnikov Kiš

Paradižnikov kiš je hitra in okusna jed za spontana druženja ali poletni večerni piknik. Postrezite ga s svežo solato in ustvarite uravnotežen obrok, ki bo vsem všeč! Naš kiš je veganski in zaradi različnih vrst paradižnika ni le zelo lep, ampak tudi neprimerljivo okusen. Naše mnenje: Vsekakor je vredno poskusiti.

Sestavine

Izberite število obrokov
1 listnato testo lahko kupite že pripravljeno
1žlica veganskega masla
100 g koktajl paradižnika
2 paradižnika
400 g tofuja
1 žlica tapiokinega škroba ali krompirjevega škroba
2žlici olivnega olja
3 stroki česna
1/2žličke kurkume
1/2žličke čebule v prahu
1žlica posušenega timijana
1/2čajne žličke kala namak črna sol
2žlici nesladkanega alternativnega mleka po vaši izbiri
sol in poper po okusu
Pomôcky
Cvrtnik na vroč zrak
Mešalnik

Prehranske vrednosti

282 Kalorije
19 g Ogljikovi hidrati
19 g Maščobe
8 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sestavine

Paradižnike operite. Paradižnike prerežite na pol in jih narežite na rezine. Olupite česen. Osušite tofu. Baziliko operite, posušite in drobno sesekljajte.
Označi kot dokončano
2.

Pred pečenjem testa

Listnato testo razrežite tako, da ga lahko položite v okrogel pladenj za peko na vročem zraku, obložen s papirjem za peko, pri tem pa pazite na robove. Osnovo večkrat prebodite z vilicami in testo 10 minut pecite pri 180 °C v vročem zračnem pekaču, dokler se ne zlato rjavo obarva.
Označi kot dokončano
3.

Pripravite nadev

Tofu, škrob, oljčno olje, začimbe, maslo in nadomestno mleko zmešajte v mešalniku do gladkega. Če je nadev tog in ne homogen, dodajte še malo veganskega mleka.
Označi kot dokončano
4.

Dokončajte kiš

Nadev iz tofuja položite na listnato testo, na vrh pa razporedite paradižnik in baziliko. Kiš pečete v cvrtniku na vroč zrak pri 180 °C 30 minut.
Označi kot dokončano

Opombe

Če nimate cvrtnika na vroč zrak, lahko brstični ohrovt pripravite tudi v pečici.
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF