Bananin kruh

Bananin kruh je odlična mešanica kruha in peciva. Sladka in bolj zdrava peka v obliki bananinega kruha v različnih različicah. Današnji recept pa se najprej ukvarja s klasiko. Preprost bananin kruh, ki je obogaten z nekaj koščki čokolade! Hitro zmešajte vse sestavine in jih dajte v pekač. Pecite manj kot eno uro in bananin kruh lahko uživate še topel.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
2 banani zelo zreli, skupaj približno 300 g
100 g masla
100 g rjavega sladkorja
2 jajci
250 g moke vrste 405
100 g naravnega jogurta
100 g čokoladnih koščkov
1ščepec soli
Pripomočki
Pekač za kruh ali drug pekač

Prehranske vrednosti

250 Kalorije
34 g Ogljikovi hidrati
11 g Maščobe
4 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Pripravite zmehčano maslo. Banane olupite in jih pretlačite z vilicami.
Označi kot dokončano
2.

Mešanje testa

Maslo in sladkor stepite do puhaste mase. Dodajte jajca in ponovno stepajte, dokler se ne spenijo. Nato dodajte vse druge sestavine razen koščkov čokolade.
Označi kot dokončano
3.

Segrevanje pečice

Pečico segrejte na 180 °C na zgornjem/spodnjem ogrevanju.
Označi kot dokončano
4.

Peka bananinega kruha

Pekač obložite s papirjem za peko ali ga temeljito namastite. Vlijte testo, potresite s čokoladnimi koščki in pecite približno 55 minut. Preizkus opravite z zobotrebcem.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
Namesto koščkov čokolade lahko bananin kruh obogatite z oreščki, sadjem ali drugimi stvarmi.
 Shrani kot PDF