Pesto Rosso – rdeči italijanski pesto

Domači Pesto Rosso je hiter in enostaven za pripravo ter je odlična priloga k sveže kuhanim testeninam. Kečap se z njim res ne more kosati. Vse sestavine vrzite v mešalnik in mešajte, dokler ne dobite popolne konsistence, nato pa dodajte oljčno olje. To je vse, kar morate storiti! Poleg tega, da popestri vaše testenine, je tudi odlično darilo. Le lepo ga zavijte. Pod pogojem, da ga ne poješ prej sam.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
150 g suhih paradižnikov v olju
30 g pinjol
50 g parmezana
1/2šopka bazilike
2 stroka česna
100 ml oljčnega olja
sol in poper po okusu
Pripomočki
GrandPrix neobvezno
ali mešalnik

Prehranske vrednosti

128 Kalorije
3 g Ogljikovi hidrati
10 g Maščobe
4 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Odcedite paradižnik. Baziliko operite in posušite. Olupite česen.
Označi kot dokončano
2.

Zmešajte pesto

Vse sestavine dajte v mešalnik GrandPrix ali mešalnik in mešajte 10 sekund pri visoki hitrosti. Z lopatico stisnite vse sestavine. Postopoma dodajte oljčno olje in znova in znova mešajte, dokler ne dosežete želene konsistence. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
Pesto v nepredušno zaprtih posodah bo v hladilniku zdržal do dva tedna.
 Shrani kot PDF