Paketek iz bučk

Peka na žaru paketa bučk, nadevanega s sirom feta

Paketki iz bučk z značilnim nadevom iz sira feta niso le videti super, ampak so tudi okusni. Pokazali vam bomo, kako lahko to spektakularno poslastico pripravite doma. Zaradi podrobnih navodil, vključno s fotografijami, bo priprava dobesedno otročje lahka. Bučke radi napolnimo z nadevom iz fete, paradižnika in česna.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
2 veliki bučki
200 g fete
100 g paradižnika
1 strok česna
1 šalotka
1/2šopka peteršilja
1žlica olivnega olja
Sol in poper po želji
Pripomočki
Žar

Prehranske vrednosti

89 Kalorije
2 g Ogljikovi hidrati
7 g Maščobe
5 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite si bučke

Bučke operite, odrežite konce in jih z lupilcem zelenjave po dolžini narežite na tanke trakove. Položite jih med liste kuhinjskih papirnatih brisač, da odteče odvečna voda. Pripravite nadev.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite nadev

Šalotko in česen olupite in drobno sesekljajte. Paradižnike operite in drobno narežite. Feto drobno zdrobite. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte. Vse skupaj zmešajte z limoninim sokom, oljčnim oljem, soljo in poprom.
Označi kot dokončano
3.

Napolnite paket bučk

Razporedite 4 trakove bučk, da oblikujete majhno košarico (glejte fotografijo). V sredino dajte 2 žlici nadeva in zaprite košarico (glej fotografijo).
Označi kot dokončano
4.

Segrevanje žara

Žar segrejte na 200 °C.
Označi kot dokončano
5.

Paketi bučk na žaru

Pakete na žaru pecite približno 3 minute na vsaki strani. Postrežete lahko takoj.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF