Originalna francoska bageta

Ali je izvirna francoska bageta privilegij restavracij ali dobre pekarne? Kje pa! Iskali smo in uspelo nam je dobiti originalen in zelo natančen recept za to legendarno dobroto. Hrustljavo in zračno francosko bageto tako lahko kadarkoli spečete tudi doma. Potrebovali boste nekaj osnovnih sestavin, veliko potrpežljivosti in voljo „igrati“ se s testom. Ali želite o bageti izvedeti več? O bageti imamo cel članek.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1 kg moke Tip T65, alternativni tip 550
700 ml vode
16 g svežega kvasa
22 g soli
Pripomočki
Kuhinjski robot
čista krpa

Prehranske vrednosti

567 Kalorije
118 g Ogljikovi hidrati
2 g Maščobe
17 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite testo

V skledo kuhinjskega robota dodajte moko, vodo in sol. Minuto gnetite pri nizkih obratih s kavljem za testo. Dodajte zdrobljeni kvas in nadaljujte z gnetenjem pri nizkih obratih še 5 minut, dokler ne nastane homogeno, gladko in nelepljivo testo.
Označi kot dokončano
2.

Testo pustite vzhajati

Testo pustite v skledi pokriti z vlažno krpo. Pustite vzhajati 30 minut pri sobni temperaturi.
Označi kot dokončano
3.

Priprava testa

Desko za valjanje testa malo pomokajte in malo razvaljajte testo. Vse štiri konce testa zavihajte v sredino in oblikujte kroglo. Vrnite v skledo in pustite počivati pokrito 20 minut. Postopek ponovite in pustite vzhajati naslednji 2 uri. V tem času bi moralo testo podvojite svoj obseg.
Označi kot dokončano
4.

Razdelite testo na posamezne dele

Testo na pomokani deski razdelite na 6 enako velikih delov. Oblikujte kroglice. Pokrijte s čisto krpo in pustite počivati 10 minut.
Označi kot dokončano
5.

Segrejte pečico

Pečico segrejte na 250 °C in na dno pečico postavite skledo z vodo, ki bo med peko izparevala.
Označi kot dokončano
6.

Oblikujte bageto

Vsak kos testa oblikujte v ovalno obliko, prepognite na sredini in razvaljajte na delovni površini v obliko bagete. Bagete razporedite na pekač in pustite 30 minut počivati.
Označi kot dokončano
7.

Bagete specite

Vsako bageto dvakrat ali trikrat vzdolžno prerežite. Pecite v pečici na srednji rešetki pečice 15 minut.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske informacije so približne in temeljijo na navedenih sestavinah. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF