Velikonočna torta

Ta velikonočna torta bo absolutni vrhunec vaših praznikov. V skladu s pomladjo se postreže v svežih in elegantnih pastelnih oblekah. Zaradi okusov limone in kokosa pa je neprekosljiva za pomladne občutke. Poleg barve bo navdušila tudi dekoracija s čokoladnimi zajčki in čokoladnimi jajci. Presenetite svojo družino in prijatelje s svojimi pekovskimi spretnostmi – tudi če je recept za našo velikonočno torto preprost. Ampak ššš!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
Za testo
240 g masla
400 g sladkorja
6 jajc
400 g moke tip 405
1 limona
1 vanilija
2čajni žlički pecilnega praška
Za kremo
350 g mascarponeja
100 g kokosove smetane
400 g sladkorja v prahu
2 vanilijeva zrna
1 limona
3kapljice modrega živilskega barvila
2žlici kakava za peko
Za dekoracijo
1 čokoladni velikonočni zajček
velikonočna jajca po izbiri
Pripomočki
Kalup za torte
Čopič
Kuhinjski robot po želji
ali ročni mešalnik

Prehranske vrednosti

597 Kalorije
63 g Ogljikovi hidrati
34 g Maščobe
8 g Beljakovine

Postopek

1.

Testo

Maslo pustite segreti na sobno temperaturo. Maslo, sladkor in sol stepajte približno 5 minut, da postane puhasto. Postopoma dodajte jajca in jih stepajte, dokler ne postanejo puhasta.
Označi kot dokončano
2.

Segrejte pečico

Segrejte pečico na 180 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
3.

Pripravite testo

Moko in pecilni prašek presejemo in z vilicami vmešamo v testo, da nastane gladko testo. Naribajte limonino lupinico, dodajte vanilijo in premešajte.
Označi kot dokončano
4.

Testo spečemo

Testo vlijemo v namaščen pekač in pečemo približno 30 minut. Biskvit pustite ohladiti in ga narežite vodoravno na tri sloje.
Označi kot dokončano
5.

Za pripravo kreme

Zmešajte vanilijo in naribano limonino lupinico. Mascarpone, kokosovo smetano in sladkor stepajte, dokler se sladkor ne raztopi. Vmešajte vaniljevo kašo in limonino lupinico. Postopoma dodajajte jedilno barvilo, dokler ne dobite želene barve.
Označi kot dokončano
6.

Torto razporedite po plasteh

Prvo plast torte namažite s tanko plastjo smetane. Na vrh položite drugi del in to ponovite. Na vrh položite zadnjo plast torte in jo enakomerno premažite s kremo.
Označi kot dokončano
7.

Okrasite

Kakav za peko zmešajte z malo vode, da dobite gosto kašo. Po vrhu torte razporedite kakavovo zmes. Na koncu okrasite s čokoladnimi velikonočnimi zajčki.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske ​​informacije so približni napotki, ki temeljijo na navedenih sestavinah. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF