Gobov namaz

Gobov namaz je okusna alternativa siru, narezkom in podobno. Zahvaljujoč gobam in šampinjonom je neverjetno aromatičen in okusen ne le na kruhu. Ta krema lahko zasije kot nadev za listnato testo. Ali so dipi in namazi “naredi sam” ravno vaša zadeva? Potem vsekakor poskusite naš grahov dip in guacamole!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
20 g sušenih gob
150 g šampinjonov
50 g masla
1 rdeča čebula
1 strok česna
1 PL balzamičnega kis
1 PL zelenjavne juhe
sol in poper (po okusu)
Pripomočki
Mešalnik

Prehranske vrednosti

143 Kalorije
6 g Ogljikovi hidrati
11 g Maščobe
4 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Gobe dajte v vodo za 60 minut, da so le pokrite.
Označi kot dokončano
2.

Sestavine drobno sesekljajte

Gobe očistite in drobno nasekljajte. Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo.
Označi kot dokončano
3.

Surovine prekuhajte

V ponev dodamo gobe, vključno z vodo, balzamičnim kisom in pusto zelenjavno juho, ter med nenehnim mešanjem zavremo. Nato temperaturo zmanjšamo na minimum in kuhamo toliko časa, da tekočina zavre in nastane kremasta zmes.
Označi kot dokončano
4.

Mešanico zavrite

Smetano in preostanek masla zmešajte v mešalniku, da dobite gladek namaz. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF