Špargljev kruh

Špargljev kruh s svežim sirom, medvedjim česnom in drobnjakom je kruh, ki ga zagotovo še niste jedli. Odlično se poda k velikonočnemu kosilu. Vašim gostom bo zagotovo pričaral nasmeh na obraz! Poleg klasičnega kruha lahko ta nenavaden kos doda nov pridih vaši kuhinji. Njegova prednost je tudi ta, da vam ga ni treba pustiti dolgo vzhajati. Zmešajte testo, ga dajte v pekač in ga potisnite v vročo pečico! Preizkusite naš recept! Nasvet: Ena porcija ustreza približno eni rezini kruha. En hlebec ustreza 12 rezinam.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
350 g zelenih špargljev
1/2 šopka medvedjega česna
3 jajca
150 g svežega sira
80 g svežega sira
80 g masla
350 g polnozrnate moke po izbiri
1 zavojček pecilnega praška
1čajna žlička suhega kvasa
sol in poper po okusu
Pripomočki
1 Kuhinjski robot
1 Pekač za hlebce

Prehranske vrednosti

202 Kalorije
19 g Ogljikovi hidrati
11 g Maščobe
6 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite šparglje

Odrežite oleseneli konec špargljev in jih narežite na približno 1 cm dolge kose. Osoljeno vodo zavrite in šparglje kuhajte približno 6 minut. Na otip mora biti še vedno čvrsta. Šparglje odcedite in odstranite 100 ml vode.
Označi kot dokončano
2.

Segrevanje pečice

Pečico segrejte na 160 °C.
Označi kot dokončano
3.

Testo premešajte

Medvedji česen in drobnjak operite, osušite in drobno sesekljajte. Previdno zmešajte jajca in kremni sir. Maslo raztopite v vroči špargljevi vodi in dodajte v zmes. Postopoma dodajte moko, pecilni prašek, kvas, sol in poper ter zmešajte do gladkega.
Označi kot dokončano
4.

Dodajte šparglje

Vmešajte medvedji česen, drobnjak in šparglje.
Označi kot dokončano
5.

Peka

Namažite in pomokajte pekač, vlijete v pekač testo in ga pečete v pečici približno 50 minut. Poskusite z zobotrebcem.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF