Mehiška ponev

Mehiška ponev je ena od naših najljubših različic igre, imenovane raclette. Ta jed z mletim mesom, paradižnikom, koruzo, fižolom in koriandrom je zelo pikantna in hranilna. Idealna kot ena od številnih manjših obrokov, ki si jih lahko privoščite med tovrstno večerjo. Se vam ne zdi? Poleg tega je ponev zelo hitro pripravljena, na vrhu pa seveda ne manjka zapečeni sir. Kaj več bi si lahko želeli?

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
4žlice koruze
4žlice fižola
160 g mletega govejega mesa
4žlice odcejenega paradižnika
1/2šopka koriandra
4rezine sira raclette
2čajni žlički čilija v prahu
sol in poper po okusu
Pripomočki
Raclette

Prehranske vrednosti

279 Kalorije
4 g Ogljikovi hidrati
20 g Maščobe
20 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Koruzo in fižol dobro sperite v hladni vodi in odcedite. Koriander operite, posušite in drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
2.

Priprava ponve

V ponev dodajte odcejen paradižnik in mleto meso. Začinite s soljo, poprom in čilijem.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF