Mehiška ponev
super easy
Mehiška ponev je ena od naših najljubših različic igre, imenovane raclette. Ta jed z mletim mesom, paradižnikom, koruzo, fižolom in koriandrom je zelo pikantna in hranilna. Idealna kot ena od številnih manjših obrokov, ki si jih lahko privoščite med tovrstno večerjo. Se vam ne zdi? Poleg tega je ponev zelo hitro pripravljena, na vrhu pa seveda ne manjka zapečeni sir. Kaj več bi si lahko želeli?
Sestavine
Izberite število obrokov
4žlice koruze | |
4žlice fižola | |
160 g mletega govejega mesa | |
4žlice odcejenega paradižnika | |
1/2šopka koriandra | |
4rezine sira raclette | |
2čajni žlički čilija v prahu | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Raclette |
Prehranske vrednosti
279
Kalorije
4 g
Ogljikovi hidrati
20 g
Maščobe
20 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava
Koruzo in fižol dobro sperite v hladni vodi in odcedite. Koriander operite, posušite in drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
2.
Priprava ponve
V ponev dodajte odcejen paradižnik in mleto meso. Začinite s soljo, poprom in čilijem.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.