Krompirjeva juha s karijem
Krompirjeva karijeva juha je za nas obilno in nekoliko drugačno zadovoljstvo. Ne glede na to, ali imate radi krompirjevo juho kot golaž ali kot preprosto kremno juho: ta različica ji doda novo dimenzijo. Kari in ingver poskrbita za intenziven okus Orienta. Zaradi kokosovega mleka postane nepopisno kremasta in zelo okusna. Še ena prednost: juha je zelo hitro pripravljena. Če imate naš kuhinjski robot GrandPrix, je to še lažje!
Sestavine
Izberite število obrokov
500 g krompirja voščenega | |
250 ml zelenjavne juhe | |
200 ml kokosovega mleka | |
2 čebuli | |
1 strok česna | |
20 g svežega ingverja | |
3žlice curryja v prahu | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
GrandPrix neobvezno | |
ali palični mešalnik |
Prehranske vrednosti
284
Kalorije
32 g
Ogljikovi hidrati
13 g
Maščobe
6 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Česen, čebulo in ingver olupite in grobo nasekljajte. Krompir olupite in narežite na kocke.
Označi kot dokončano
2.
Kuhajte zelenjavo
V lonec GrandPrix dajte krompir, česen, čebulo, ingver in zelenjavno juho. Nastavite na 100 °C in mešajte pri hitrosti 2. Ko začne juha vreti, zmanjšajte temperaturo na 60 °C in kuhajte, dokler krompir ni pripravljen. Lahko pa vse skuhate v loncu.
Označi kot dokončano
3.
Jušni pire
Juhi dodajte curry v prahu in mešajte v mešalniku GrandPrix pri hitrosti 10 približno 30 sekund, da nastane pire. Lahko pa jih v ponvi zmečkate s paličnim mešalnikom.
Označi kot dokončano
4.
Začinite juho
Dodajte kokosovo mleko, sol in poper. Juho mešajte 1 minuto pri hitrosti 5. Juho lahko zmešate tudi v loncu. Začinite po okusu in takoj uživajte.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.