Krompirjeva juha s karijem

Krompirjeva karijeva juha je za nas obilno in nekoliko drugačno zadovoljstvo. Ne glede na to, ali imate radi krompirjevo juho kot golaž ali kot preprosto kremno juho: ta različica ji doda novo dimenzijo. Kari in ingver poskrbita za intenziven okus Orienta. Zaradi kokosovega mleka postane nepopisno kremasta in zelo okusna. Še ena prednost: juha je zelo hitro pripravljena. Če imate naš kuhinjski robot GrandPrix, je to še lažje!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
500 g krompirja voščenega
250 ml zelenjavne juhe
200 ml kokosovega mleka
2 čebuli
1 strok česna
20 g svežega ingverja
3žlice curryja v prahu
sol in poper po okusu
Pripomočki
GrandPrix neobvezno
ali palični mešalnik

Prehranske vrednosti

284 Kalorije
32 g Ogljikovi hidrati
13 g Maščobe
6 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Česen, čebulo in ingver olupite in grobo nasekljajte. Krompir olupite in narežite na kocke.
Označi kot dokončano
2.

Kuhajte zelenjavo

V lonec GrandPrix dajte krompir, česen, čebulo, ingver in zelenjavno juho. Nastavite na 100 °C in mešajte pri hitrosti 2. Ko začne juha vreti, zmanjšajte temperaturo na 60 °C in kuhajte, dokler krompir ni pripravljen. Lahko pa vse skuhate v loncu.
Označi kot dokončano
3.

Jušni pire

Juhi dodajte curry v prahu in mešajte v mešalniku GrandPrix pri hitrosti 10 približno 30 sekund, da nastane pire. Lahko pa jih v ponvi zmečkate s paličnim mešalnikom.
Označi kot dokončano
4.

Začinite juho

Dodajte kokosovo mleko, sol in poper. Juho mešajte 1 minuto pri hitrosti 5. Juho lahko zmešate tudi v loncu. Začinite po okusu in takoj uživajte.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF