Kokosov sladoled

Kokosov sladoled bo osvežil vaše poletje! Posebej, s sadnim sladoledom ali v kombinaciji s čokolado kot kozarec, poln užitkov: ta sladoled preprosto zahteva popolno poletno udobje. Priprava tega sladoleda je zelo preprosta! Izvlecite aparat za sladoled in ga takoj poskusite!

Sestavine

Izberite število obrokov
250 ml kokosovega mleka
250 ml stepene smetane
100 ml mleka
4 rumenjaki
100 g sladkorja
4žlice kokosovih kosmičev
Pripomočki
Aparat za izdelavo sladoleda

Prehranske vrednosti

268 Kalorije
16 g Ogljikovi hidrati
21 g Maščobe
4 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sladoledno maso

Vanilijev strok razrežite po dolžini in postrgajte kašo. Vanilijev strok, kokosovo mleko, mleko in smetano zavrite. Odstranite lonec z ognja.
Označi kot dokončano
2.

Stepite rumenjake

Rumenjake in sladkor stepite do pene, dodajte mlečni mešanici in segrevajte do kreme (ne sme zavreti).
Označi kot dokončano
3.

Zamrznite sladoled

Sladoledno zmes dajte v aparat za sladoled in zamrzujte približno 30 minut, dokler ne dosežete želene konsistence. Če imate radi rahlo hrustljav sladoled, dodajte kokosove kosmiče v aparat za sladoled zadnjih 5 minut. Uživajte ga takoj ali ga shranite v nepredušno zaprti posodi v zamrzovalniku.
Označi kot dokončano
 Shrani kot PDF