Kokosov sladoled
Kokosov sladoled bo osvežil vaše poletje! Posebej, s sadnim sladoledom ali v kombinaciji s čokolado kot kozarec, poln užitkov: ta sladoled preprosto zahteva popolno poletno udobje. Priprava tega sladoleda je zelo preprosta! Izvlecite aparat za sladoled in ga takoj poskusite!
Sestavine
Izberite število obrokov
250 ml kokosovega mleka | |
250 ml stepene smetane | |
100 ml mleka | |
4 rumenjaki | |
100 g sladkorja | |
4žlice kokosovih kosmičev |
Pripomočki
Aparat za izdelavo sladoleda |
Prehranske vrednosti
268
Kalorije
16 g
Ogljikovi hidrati
21 g
Maščobe
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sladoledno maso
Vanilijev strok razrežite po dolžini in postrgajte kašo. Vanilijev strok, kokosovo mleko, mleko in smetano zavrite. Odstranite lonec z ognja.
Označi kot dokončano
2.
Stepite rumenjake
Rumenjake in sladkor stepite do pene, dodajte mlečni mešanici in segrevajte do kreme (ne sme zavreti).
Označi kot dokončano
3.
Zamrznite sladoled
Sladoledno zmes dajte v aparat za sladoled in zamrzujte približno 30 minut, dokler ne dosežete želene konsistence. Če imate radi rahlo hrustljav sladoled, dodajte kokosove kosmiče v aparat za sladoled zadnjih 5 minut. Uživajte ga takoj ali ga shranite v nepredušno zaprti posodi v zamrzovalniku.
Označi kot dokončano