Krompirjev kruh s slanino
Krompirjev kruh s slanino je zelo krepka in okusna različica klasičnega pšeničnega kruha. Ta hrustljav in lahek kruh, pripravljen v pekarni, ne zahteva skoraj nič dela in bo zagotovo zvezda vašega naslednjega zajtrka ali večerje. Preizkusite naš recept in si privoščite obilen kos kruha, ki je, mimogrede, še posebej okusen s kremnim sirom in svežimi zelišči.
Brez ocene
Sestavine
Izberite število obrokov
200 g krompirja | |
400 g moke (tip 1050) | |
100 ml mleka | |
200 ml vode | |
20 g medu | |
1/2zavitka suhega kvasa | |
1čajna žlička soli | |
50 g kocke narezane slanine |
Pripomočki
Pekarna za kruh |
Prehranske vrednosti
151
Kalorije
27 g
Ogljikovi hidrati
2 g
Maščobe
5 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sestavine
Krompir olupite in ga približno 20 minut kuhajte v osoljeni vodi. Odcedite, pretlačite in pustite, da se ohladi. Orehe pražite v ponvi na zmerni temperaturi približno 10 minut.
Označi kot dokončano
2.
Zmešajte sestavine
V pekač dajte vse sestavine in nastavite standardni program.
Označi kot dokončano
3.
Specite kruh
Po peki lahko nastavite stopnjo porjavite.
Označi kot dokončano
Opombe
Porcija je enaka rezini kruha.
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.