Palačinke

Palačinke zjutraj, za kosilo ali popoldne: te majhne pečene dobrote vedno pridejo prav. In ker je tako, je tukaj in zdaj naš osnovni, zelo preprost in hiter recept za osnovne palačinke. Kaj je na njem briljantnega? Palačinke lahko pripravite po svojem okusu: sladke z jabolčno omako ali cimetom in sladkorjem, slane s pršutom in sirom ali pa jih še dodatno predelate v slastne palačinke s skuto? Okušate jih lahko tudi polnjene s skuto in jagodami. Torej: uporabite osnovni recept in bodite ustvarjalni!

Sestavine

Izberite število obrokov
200 g moke
400 ml mleka
3 jajca
1žlička limoninega soka neobvezno
2žlici rastlinskega olja
Pripomočki
Kuhinjski robot neobvezno
ali ročni mešalnik

Prehranske vrednosti

288 Kalorije
41 g Ogljikovi hidrati
8 g Maščobe
12 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite testo

Jajca s soljo stepite do pene. Vmešajte mleko. Dodajte vodo in gnetite, dokler ne dobite gladkega, kremastega testa. Po okusu dodajte limonin sok.
Označi kot dokončano
2.

Priprava palačink

V ponev dajte nekaj rastlinskega olja in ga segrejte. V ponev dajte zajemalko testa in ga nežno razporedite, da se enakomerno porazdeli. Počakajte, da se testo strdi, nato ga obrnite. Palačinke spečemo z vsem pripravljenim testom.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF