Guacamole

Guacamole je verjetno najbolj znana omaka mehiške kuhinje. Narejen je iz avokada in zmešan z drugimi svežimi sestavinami ter navdušuje ne le s svetlo zeleno barvo, temveč tudi s pikantnim kremastim okusom. V tem receptu boste izvedeli, kako imamo v podjetju Klarstein najraje guacamole. Združite ga z drugimi recepti Tex Max ali ga uporabite kot omako ali namaz za naslednji zajtrk. Odvisno od tega, kakšno konsistenco gvakamoleja želite, lahko avokado nežno pretlačite ali grobo sesekljate z vilicami.

Sestavine

Izberite število obrokov
2 avokada
1 rdeča čebula
2 stroka česna
4 češnjevi paradižniki
1/2 limete
1/2 paprike čilija
sol in poper po okusu
Pripomočki
1 Mešalnik neobvezno

Prehranske vrednosti

252 Kalorije
3 g Ogljikovi hidrati
24 g Maščobe
3 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sestavine

Olupite in drobno sesekljajte čebulo. Paradižnike operite in drobno narežite. Čili papriko operite, odstranite semena in jo drobno sesekljajte. Vse skupaj lahko tudi sesekljate v mešalniku.
Označi kot dokončano
2.

Avokado razpolovite, odstranite koščico in z žlico ločite lupino od mesa. Zmečkajte ga z vilicami. Lahko ga tudi zmešate v mešalniku.
Označi kot dokončano
3.

Začinite guacamole

Iztisnite sok limete in ga dodajte guacamoleju. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF