Baba Ganoush
super easy
Oriental Delight
Baba Ganoush prihaja iz Libanona in je aromatičen veganski namaz. Ta namaz iz jajčevcev je sestavljen predvsem iz pečenih ali praženih jajčevcev na žaru in tahinija (imenovanega tudi tahina), sezamove paste. V našem receptu vam pokažemo, kako enostavno je mogoče pripraviti Baba Ganoush. Slasten namaz lahko tudi okrasite po svojem okusu. Uporabili smo nekaj semen granatnega jabolka in svež peteršilj. Vendar je dobro videti tudi malo limoninega soka, različnih začimb v zrni ali drugih posipov. Poskusite! Mimogrede: Baba Ganoush je arabsko ime in dobesedno pomeni “pokvarjeni oče”. Kakšne zaključke boste iz tega potegnili, prepuščamo vam. Preizkušena dvojica je Baba Ganoush in falafel.
Sestavine
Izberite število obrokov
2 jajčevca | |
3 stroki česna | |
1čajna žlička kumina | |
60 g tahinija | |
4žlice olivnega olja | |
1 limona | |
sol in poper po okusu | |
50 g semen granatnega jabolka po želji, za okras |
Pripomočki
Mešalnik | |
ali Palični mešalnik |
Prehranske vrednosti
280
Kalorije
9 g
Ogljikovi hidrati
23 g
Maščobe
7 g
Beljakovine
Postopek
1.
Specite jajčevce
Jajčevce po vsej površini prebodite z vilicami in jih približno 30 minut pecite na žaru ali v pečici pri 175 °C, na posredni temperaturi. Odstranite z ognja in pustite, da se 15 minut ohlajajo.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite sestavine
Olupite in drobno sesekljajte česen. Naribajte limonino lupinico in iztisnite sok. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
3.
Pripravite Baba Ganoush
Jajčevce razpolovite, postrgajte meso in ga temeljito zmešajte s česnom. Dodajte limonin sok, tahini, oljčno olje, sol in poper. Postrezite s peteršiljem in semeni granatnega jabolka.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.