Arašidova omaka

Hitro in enostavno pripravite domačo arašidovo omako

Arašidova omaka je sestavni del azijske in zlasti indonezijske kuhinje. Klasično se postreže z nabodali satay. Vendar se odlično poda tudi k številnim drugim jedem. Ali ste vedeli, da lahko arašidovo omako hitro in preprosto pripravite doma? Postrežete jo lahko z nabodali iz tofuja, mavrično solato ali spomladanskimi zvitki.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
4žlice arašidovega masla
1žlice sezamovega olja
2žlice sojine omake
1/2 limete
sol in poper po okusu

Prehranske vrednosti

358 Kalorije
8 g Ogljikovi hidrati
30 g Maščobe
12 g Beljakovine

Postopek

1.

Arašidova omaka

Naribajte lupino limete in iz nje iztisnite sok. Vse sestavine za omako temeljito premešajte. Začinite s soljo in poprom. Po potrebi razredčite z malo več sojine omake ali vode, dokler ne dosežete želene konsistence.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF