Arašidova omaka
super easy
Hitro in enostavno pripravite domačo arašidovo omako
Arašidova omaka je sestavni del azijske in zlasti indonezijske kuhinje. Klasično se postreže z nabodali satay. Vendar se odlično poda tudi k številnim drugim jedem. Ali ste vedeli, da lahko arašidovo omako hitro in preprosto pripravite doma? Postrežete jo lahko z nabodali iz tofuja, mavrično solato ali spomladanskimi zvitki.
Sestavine
Izberite število obrokov
4žlice arašidovega masla | |
1žlice sezamovega olja | |
2žlice sojine omake | |
1/2 limete | |
sol in poper po okusu |
Prehranske vrednosti
358
Kalorije
8 g
Ogljikovi hidrati
30 g
Maščobe
12 g
Beljakovine
Postopek
1.
Arašidova omaka
Naribajte lupino limete in iz nje iztisnite sok. Vse sestavine za omako temeljito premešajte. Začinite s soljo in poprom. Po potrebi razredčite z malo več sojine omake ali vode, dokler ne dosežete želene konsistence.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.