Tofu nabodala

Tofu nabodala v arašidovi marinadi z žara: Tako se to dela!

Nabodala iz tofuja so zelo hitra za pripravo in na žaru postanejo zelo hrustljava. Tokrat smo preizkusili različico z marinado iz kokosovih oreščkov in arašidov, ki nas nekoliko spominja na vegansko različico klasičnih indonezijskih nabodal saté. Seveda je naša najljubša priloga kremna arašidova omaka! Preizkusite naš recept in navdušite svoje goste z okusnim veganskim BBQ!

Želite izvedeti več o peki na žaru? Morda vas bo zanimal naš vodnik na temo: Žarjenje s plinskim žarom!

Brez ocene

Sestavine

Izberite število obrokov
400 g tofuja
1steblo limonske trave neobvezno
1žlica rastlinskega olja
1žlica arašidovega masla
20 g svežega ingverja
2 stroka česna
1žlica kari paste
1žlica kari v prahu
2žlici kokosovega mleka Najbolje je uporabiti kremo, tj. čvrstejši del.
Ponudite s
1porcijo arašidove omake
Pripomočki
4 Nabodala iz lesa ali kovine

Prehranske vrednosti

157 Kalorije
6 g Ogljikovi hidrati
10 g Maščobe
10 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Tofu za pol ure zavijte v kuhinjske brisače, da iz njega odteče odvečna tekočina. Ingver olupite in naribajte. Kumare operite in narežite na kocke.
Označi kot dokončano
2.

Priprava marinade

Zmešajte vse sestavine za marinado.
Označi kot dokončano
3.

Mariniranje tofuja

Tofu narežite na približno 1 cm velike kocke in jih zmešajte z marinado. Marinirajte vsaj 4 ure, najbolje pa čez noč.
Označi kot dokončano
4.

Nabodala specite na žaru

Na nabodala nabodite 4-5 kosov tofuja. Na predhodno ogretem žaru na neposredni temperaturi na vseh straneh pecite približno 3 minute. Nabodala postrezite z arašidovo omako.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF

Dodaj odgovor