Arašidova omaka

Hitro in enostavno pripravite domačo arašidovo omako

Arašidova omaka je sestavni del azijske in zlasti indonezijske kuhinje. Klasično se postreže z nabodali satay. Vendar se odlično poda tudi k številnim drugim jedem. Ali ste vedeli, da lahko arašidovo omako hitro in preprosto pripravite doma? Postrežete jo lahko z nabodali iz tofuja, mavrično solato ali spomladanskimi zvitki.

Vam je všeč ta recept?
Arašidova omaka Hitro in enostavno pripravite domačo arašidovo omako Arašidova omaka je sestavni del azijske in zlasti indonezijske kuhinje. Klasično se postreže z nabodali satay. Vendar se odlično poda tudi k številnim drugim jedem. Ali ste vedeli, da lahko arašidovo omako hitro in preprosto pripravite doma? Postrežete jo lahko z nabodali iz tofuja, mavrično solato ali spomladanskimi […]
5 1 5 1
5

Sestavine

Izberite število obrokov
4žlice arašidovega masla
1žlice sezamovega olja
2žlice sojine omake
1/2 limete
sol in poper po okusu

Prehranske vrednosti

358 Kalorije
8 g Ogljikovi hidrati
30 g Maščobe
12 g Beljakovine

Postopek

1.

Arašidova omaka

Naribajte lupino limete in iz nje iztisnite sok. Vse sestavine za omako temeljito premešajte. Začinite s soljo in poprom. Po potrebi razredčite z malo več sojine omake ali vode, dokler ne dosežete želene konsistence.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF