Arašidova omaka
super easy
Hitro in enostavno pripravite domačo arašidovo omako
Arašidova omaka je sestavni del azijske in zlasti indonezijske kuhinje. Klasično se postreže z nabodali satay. Vendar se odlično poda tudi k številnim drugim jedem. Ali ste vedeli, da lahko arašidovo omako hitro in preprosto pripravite doma? Postrežete jo lahko z nabodali iz tofuja, mavrično solato ali spomladanskimi zvitki.
Sestavine
Izberite število obrokov
| 4žlice arašidovega masla | |
| 1žlice sezamovega olja | |
| 2žlice sojine omake | |
| 1/2 limete | |
| sol in poper po okusu | 
Prehranske vrednosti
					358
											Kalorije
									
							
					8 g
											Ogljikovi hidrati
									
							
					30 g
											Maščobe
									
							
					12 g
											Beljakovine
									
					Postopek
			
				1.			
				
					
			
			Arašidova omaka
Naribajte lupino limete in iz nje iztisnite sok. Vse sestavine za omako temeljito premešajte. Začinite s soljo in poprom. Po potrebi razredčite z malo več sojine omake ali vode, dokler ne dosežete želene konsistence.
										
					
						
						Označi kot dokončano
					
				Opombe
				Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




