Pesto Rosso – rdeči italijanski pesto
Domači Pesto Rosso je hiter in enostaven za pripravo ter je odlična priloga k sveže kuhanim testeninam. Kečap se z njim res ne more kosati. Vse sestavine vrzite v mešalnik in mešajte, dokler ne dobite popolne konsistence, nato pa dodajte oljčno olje. To je vse, kar morate storiti! Poleg tega, da popestri vaše testenine, je tudi odlično darilo. Le lepo ga zavijte. Pod pogojem, da ga ne poješ prej sam.
Sestavine
Izberite število obrokov
150 g suhih paradižnikov v olju | |
30 g pinjol | |
50 g parmezana | |
1/2šopka bazilike | |
2 stroka česna | |
100 ml oljčnega olja | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
GrandPrix neobvezno | |
ali mešalnik |
Prehranske vrednosti
128
Kalorije
3 g
Ogljikovi hidrati
10 g
Maščobe
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Odcedite paradižnik. Baziliko operite in posušite. Olupite česen.
Označi kot dokončano
2.
Zmešajte pesto
Vse sestavine dajte v mešalnik GrandPrix ali mešalnik in mešajte 10 sekund pri visoki hitrosti. Z lopatico stisnite vse sestavine. Postopoma dodajte oljčno olje in znova in znova mešajte, dokler ne dosežete želene konsistence. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
Pesto v nepredušno zaprtih posodah bo v hladilniku zdržal do dva tedna.