Sir halloumi na žaru
super easy
Halloumi v marinadi iz limone in bazilike
Naš najljubši recept za sir halloumi na žaru je, da ga mariniramo v okusni in aromatični marinadi iz limone in bazilike. Sir je najbolje marinirati en dan prej, da se resnično prepoji z vsemi okusi. Nato ga postavite na žar, da bo sir lepo zapečen in bo imel dober okus! Želite izvedeti več o halloumiju? Potem si oglejte naš odličen vodnik: Spoznajte sir halloumi, ki je zaklad iz Grčije!
Sestavine
Izberite število obrokov
600 g halloumija | |
1 limona | |
1/2šopka bazilike | |
4žlice olivnega olja | |
2 stroka česna | |
sol in poper |
Pripomočki
Žar Halloumi lahko pripravite tudi v ponvi. |
Prehranske vrednosti
561
Kalorije
5 g
Ogljikovi hidrati
45 g
Maščobe
33 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sestavine
Olupite in drobno sesekljajte česen. Baziliko umijte, posušite, ter ga na drobno nasekljajte. Naribajte limonino lupinico in iztisnite sok. Halloumi narežite v želeno obliko.
Označi kot dokončano
2.
Mariniranje halloumija
Vse sestavine dajte v vrečko, ki jo je mogoče ponovno zapreti, ali nepredušno zaprto posodo, dodajte sol in poper ter vse skupaj dobro premešajte. Marinirajte vsaj 2 uri, najbolje pa čez noč.
Označi kot dokončano
3.
Segrevanje žara
Žar segrejte na 170 °C.
Označi kot dokončano
4.
Sir halloumi na žaru
Halloumi položite na rešetko za žar in ga na obeh straneh pecite 3-5 minut.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.