Polnjene krompirjeve kroglice

Polnjene krompirjeve kroglice s kremnim sirovim nadevom in hrustljavim panko prelivom! Že se nam cedijo sline. Tudi vam? Verjemite mi, da se je za pripravo te dobrote vsekakor vredno potruditi. Poleg tega boste s fritezo na vroč zrak zmanjšali količino kalorij. Kroglice bodo še vedno enako okusne. Mimogrede: Namesto kremnega sira lahko kroglice napolnite tudi s čedarjem, mocarelo ali drugimi dobrotami. Všeč nam je majhen trik, da zamrznemo skutine kroglice in jih nato obložimo v pire krompirju in drobtinah. Kot vedno pa bodite ustvarjalni in spremenite recept po lastni želji!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1 kg krompirja
2žlici masla
2žlici krompirjevega škroba
100 g kremnega sira
1 strok česna
1 šopek
1/2 limone
50 g moke panko ali drobtin
3žlice rastlinskega olja
sol in poper po okusu
Pripomočki
Friteza z vročim zrakom

Prehranske vrednosti

147 Kalorije
19 g Ogljikovi hidrati
6 g Maščobe
3 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava nadeva

Česen olupite ter drobno sesekljajte. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
2.

Zamrznite nadev

Z dvema žličkama iz sirove zmesi oblikujte majhne kroglice in jih položite na krožnik, obložen s folijo za živila. Postavite jih v zamrzovalnik.
Označi kot dokončano
3.

Krompir skuhajte

Krompir olupite in ga skuhajte v veliki količini osoljene vode, dokler se ne zmehča. Odcedite vodo in krompir pretlačite. Vmešajte maslo in škrob. Pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
4.

Napolnite krompirjeve kroglice

Pripravite krompirjev pire, skutine kroglice in krožnik moke panko. Z mokrimi rokami zajemite majhno pest pire krompirja, jo nekoliko sploščite, na sredino položite kroglico kremnega sira in okoli nje oblikujte krompirjevo zmes v kroglico. Kroglico povaljaj v moki panko in jo položi na krožnik. Tako nadaljujte z vsem pire krompirjem.
Označi kot dokončano
5.

Ocvrite krompirjeve kroglice

Krompirjeve kroglice položite v ponev, obloženo s papirjem za peko. Premažite jih s čopičem in pokapajte z malo rastlinskega olja ter jih pecite približno 15 minut. Obrnite medaljone, ponovno dodajte olje in jih pecite še 15 minut.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF