Steak iz cvrtnika na vroč zrak
Steak iz vročega zračnega cvrtnika lahko pripravite na različne načine, odvisno od naprave, ki jo imate. Za naš cvrtnik VitAir je na voljo dodatna kletka za zrezke. In uporabljena bo danes! K odlično pripravljenemu zrezku postrežemo preprosto listnato solato z balzamičnim prelivom. To je hitro in enostavno. Torej: vse potegnite ven iz svojega vročega cvrtnika na zraku!
Sestavine
Izberite število obrokov
2 kosa govejega rump steaka vsak približno 180 g | |
4vejice rožmarina rožmarina | |
4vejice timijana | |
2žlički mletega črnega popra neobvezno | |
Za listnato solato
150 g pisane listnate solate ali solate po okusu | |
1/2porcije balzamične omake balzamični preliv |
Prehranske vrednosti
626
Kalorije
11 g
Ogljikovi hidrati
40 g
Maščobe
52 g
Beljakovine
Postopek
1.
Za zrezke
Meso operite v hladni vodi, osušite, natrite z malo rastlinskega olja in začinite s poprom po okusu. Operite timijan in rožmarin ter ju osušite. Zrezke z zelišči položite v kletko za zrezke in jo dobro zaprite.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite zrezke
Nastavite zračni cvrtnik VitAir na program za zrezke in zrezke pecite na žaru pri 190 °C približno 8-13 minut, odvisno od želene stopnje zapečenosti.
Označi kot dokončano
3.
Pripravite solato
Operite in osušite solato ter jo zmešajte z balzamično omako. Razporedite solato in zrezke ter jih premažite z zeliščnim maslom.
Označi kot dokončano
Opombe
Zgoraj je prikazan zrezek iz vročega zračnega cvrtnika, narezan na rezine s solato.