Namaz obazda

Obazda je bavarska klasika, ki je ne smete zamuditi pri nobeni pravi malici. Sirni namaz je sestavljen predvsem iz sira camembert. Dodajte maslo, čebulo in začimbe. Vse skupaj zmešajte in vaša domača obazda je pripravljena. Nič čudnega, da obazda v nemščini pomeni “mešano”. K obazdi (tudi Obatzter ali Obatzda) postrežejo okusen prepečenec ali debel kos pšeničnega kruha. Prinesite vzdušje Oktoberfesta in pravo bavarsko vzdušje na svojo mizo in poskusite naš recept!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
200 g Camemberta zrelega
50 g masla
1/2 čebule ali spomladanska čebula
1čajna žlička kumina
1čajna žlička sladke paprike
sol in poper po okusu

Prehranske vrednosti

294 Kalorije
2 g Ogljikovi hidrati
27 g Maščobe
10 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sestavine

Olupite in drobno sesekljajte čebulo. Maslo segrejte na sobno temperaturo. Camembert narežite na kocke.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite kosilo

Camembert zmešajte z mleto papriko in kumino ter rahlo pretlačite. Najbolje je, da to storite z vilicami. Postopoma dodajamo zmehčano maslo, dokler ne dobimo kremastega namaza. Dodajte čebulo ter namaz začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano

Opombe

Nekateri obazdi radi dodajo veliko žlico kremnega sira za še bolj kremast okus. Recept lahko ustvarjalno prilagodite na naslednji način ali z drugimi zelišči in začimbami.
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF