Carski praženec

Carski praženec je verjetno najbolj znana avstrijska sladica. Gosto testo za palačinke (v Avstriji imenovano tudi palatschinken) z rozinami se ocvre v veliki ponvi in nato razdeli na majhne okusne koščke. Površino posujte s sladkorjem v prahu, slastno vanilijevo omako, kompotom ali jabolčno omako: kdo se lahko upre? Danes imamo za vas hiter in enostaven recept. Ali imate radi palačinke in jedi iz testa za palačinke? Potem morate vsekakor poskusiti naše palačinke s skuto, blinis ali red velvet palačinke!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
140 g moke
50 g sladkorja
4 jajca
150ml mleka
50 g rozin
1čajna žlička pecilnega praška
30 g masla
1ščepec soli
20 g sladkorja v prahu
Pripomočki
1 1 velika ponev za cvrtje

Prehranske vrednosti

375 Kalorije
54 g Ogljikovi hidrati
13 g Maščobe
10 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava testa

Ločite jajca. Rumenjake zmešajte s sladkorjem, moko, pecilnim praškom in mlekom. Pustite stati 10 minut.
Označi kot dokončano
2.

Stepite beljake

Beljake s soljo stepite do trdega in jih nežno vmešajte v testo. Dodamo rozine.
Označi kot dokončano
3.

Peka

V ponvi raztopite polovico masla. Vlijte testo in počakajte, da se strdi. Ko ga obrnete, ga razdelite na majhne koščke in dodajte preostalo maslo. Postrezite s sladkorjem v prahu in vanilijevo omako, kompotom ali jabolčno čežano.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF
OZNAKE