Zapečeni njoki

Pečeni njoki so pravi rešitelj, ko se vam po službi ne ljubi kuhati, a vseeno potrebujete toplo večerjo. Vse sestavine dajte v pekač, pecite do zlatorjave barve in uživajte – tako preprost je ta recept. Uporabite lahko v trgovini kupljene ali domače njoke. Za paradižnikovo omako priporočamo naš recept! Da, to je omaka za pico, vendar je odlična tudi za testenine. Dober tek!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
400 g njokov
1porcija paradižnikove omake ali paradižnikovega pireja
100 g slanine
1 čebula
1 strok česna
1/2šopka sveže bazilike
100 g sira gouda ali ementalec
Pripomočki
Posoda za peko

Prehranske vrednosti

717 Kalorije
77 g Ogljikovi hidrati
29 g Maščobe
31 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sestavine

Olupite in drobno sesekljajte čebulo. Slanino narežite na približno 0,5 cm tanke trakove. Baziliko umijte, posušite, ter ga na drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
2.

Ocvrite slanino

V ponvi na srednji temperaturi približno 20 minut pražite slanino, ne da bi dodali maščobo. Po 10 minutah dodajte čebulo in slanino. Po pretečenem času dodajte paradižnikovo omako in vse skupaj dobro premešajte. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
3.

Priprava pečice

Pečico segrejte na 200 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
4.

Pečemo njoke

Zmešajte njoke in omako, mešanico položite v pekač in potresite z naribanim sirom. Pecite približno 30 minut.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF