Quesadilla

Quesadilla je prava mehiška klasika in hiter vsakdanji obrok. Vzemite dve tortilji, med njiju položite sir in poljubne prelive ter pustite, da se vse skupaj opeče v ponvi. Sirove quesadille so odlične tudi kot predjed ali prigrizek med večjimi obroki. Z mehiškimi klasičnimi jedmi se boste izkazali na zabavi, pri samopostrežnih mizah ali celo kot hitro kosilo za v službo. Danes bomo pripravili vegetarijansko različico s koruzo in papriko. Vendar lahko quesadillam dodate skoraj vse, kar si zamislite. Tudi piščanec, mleto meso, vse vrste zelenjave in še veliko več so dobra izbira. To morate poskusiti vsaj enkrat! Nasvet: h quesadilli se odlično poda slastna omakica iz kisle smetane!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
4 pšenične tortilje
150 g sira gouda ali ementala ali sira po vaši izbiri
1 rdeča paprika
100 g koruze
1 spomladanska čebula
1žlica rastlinskega olja
sol in poper po okusu
kosmiči čilija po želji

Prehranske vrednosti

506 Kalorije
33 g Ogljikovi hidrati
28 g Maščobe
26 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Naribajte sir. Operite papriko in spomladansko čebulo. Papriki odstranite semena in jo narežite na večje kose. Mlado čebulo operite in jo narežite na drobne kolobarje. Koruzo posušite.
Označi kot dokončano
2.

Ocvrite quesadillas

V ponvi na srednji temperaturi segrejte rastlinsko olje. Na ponev položite pšenično tortiljo. Dodajte sir, papriko, koruzo in spomladansko čebulo. Začinite s soljo, poprom ali čilijevimi kosmiči. Ko se sir začne topiti, na vrh položite drugo pšenično tortiljo, jo rahlo pritisnite in vse skupaj obrnite. Pražite 2 do 3 minute, da se tortilja zlato rjavo obarva in se sir popolnoma stopi. Quesadillo razrežite na četrtine ali šestine in uživajte.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF