Velikonočni kruh

Velikonočni kruh z rozinami: Sladek in puhast kruh iz kvasa, ki je kot nalašč za velikonočni zajtrk ali podaljšano velikonočno kosilo. Ta recept lahko brez težav spečete v aparatu za kruh. Poleg tega vam bomo dali navodila, kako pripraviti najboljši velikonočni kruh tudi brez aparata za kruh. Vse, kar morate storiti, je, da v pekarno položite vse sestavine in nastavite program. Za ročno peko so na voljo podrobnejša navodila. Poskusite! Nasvet: Ena porcija ustreza približno eni rezini kruha, pri čemer se predpostavlja, da je na voljo približno 12 rezin kruha.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
540 g moke
200 g sladkorja
1 zavojček suhega kvasa
80 g masla
1žlička soli
2čajni žlički ekstrakta vanilje
1/2 pomaranče
1/2 limone
100 g rozin
3 jajca
200 ml mleka
Pripomočki
1 Avtomatski aparat za peko kruha neobvezno
1 Kuhinjski robot neobvezno
1 Pekač za kruh ali torto

Prehranske vrednosti

332 Kalorije
55 g Ogljikovi hidrati
9 g Maščobe
7 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sestavine

Nastrgajte lupino pomaranče in limone. Pustite, da se maslo ohladi na sobno temperaturo.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite testo

Vse sestavine za testo zmešajte ročno ali s kuhinjskim robotom (kavelj za testo) do gladkega. Oblikujte kroglo, pokrijte in pustite vzhajati na toplem mestu 1 uro.
Označi kot dokončano
3.

Testo oblikujte v želeno obliko

Testo še enkrat dobro pregnetite, ga položite v želeni model in pustite, da ponovno vzhaja približno 1 uro.
Označi kot dokončano
4.

Segrejte pečico

Segrejte pečico na 175 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
5.

Kruh spečemo

Vmešajte rumenjak z mlekom in z njim nežno premažite testo. Kruh pecite približno 45 minut, kar preverite s paličico.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF