Velikonočni kruh
Velikonočni kruh z rozinami: Sladek in puhast kruh iz kvasa, ki je kot nalašč za velikonočni zajtrk ali podaljšano velikonočno kosilo. Ta recept lahko brez težav spečete v aparatu za kruh. Poleg tega vam bomo dali navodila, kako pripraviti najboljši velikonočni kruh tudi brez aparata za kruh. Vse, kar morate storiti, je, da v pekarno položite vse sestavine in nastavite program. Za ročno peko so na voljo podrobnejša navodila. Poskusite! Nasvet: Ena porcija ustreza približno eni rezini kruha, pri čemer se predpostavlja, da je na voljo približno 12 rezin kruha.
Sestavine
Izberite število obrokov
540 g moke | |
200 g sladkorja | |
1 zavojček suhega kvasa | |
80 g masla | |
1žlička soli | |
2čajni žlički ekstrakta vanilje | |
1/2 pomaranče | |
1/2 limone | |
100 g rozin | |
3 jajca | |
200 ml mleka |
Pripomočki
1 Avtomatski aparat za peko kruha neobvezno | |
1 Kuhinjski robot neobvezno | |
1 Pekač za kruh ali torto |
Prehranske vrednosti
332
Kalorije
55 g
Ogljikovi hidrati
9 g
Maščobe
7 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sestavine
Nastrgajte lupino pomaranče in limone. Pustite, da se maslo ohladi na sobno temperaturo.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite testo
Vse sestavine za testo zmešajte ročno ali s kuhinjskim robotom (kavelj za testo) do gladkega. Oblikujte kroglo, pokrijte in pustite vzhajati na toplem mestu 1 uro.
Označi kot dokončano
3.
Testo oblikujte v želeno obliko
Testo še enkrat dobro pregnetite, ga položite v želeni model in pustite, da ponovno vzhaja približno 1 uro.
Označi kot dokončano
4.
Segrejte pečico
Segrejte pečico na 175 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
5.
Kruh spečemo
Vmešajte rumenjak z mlekom in z njim nežno premažite testo. Kruh pecite približno 45 minut, kar preverite s paličico.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.