Tuna Tataki

Tataki iz tune s solato iz morskih alg je današnja predjed iz naše ribje ponudbe. Tataki je japonski način priprave mesa ali rib. To pomeni, da se riba (ali meso) marinira in zelo kratek čas zapeče po obeh straneh pri zelo visoki temperaturi. Tako na zunanji strani nastane pikantna skorjica, meso ali riba pa bo v notranjosti mehko in surovo. Po našem receptu postrežemo tunin tataki s solato iz morskih alg, nekaj kalčki in wasabijem. Navdušite svoje goste in preizkusite naš recept!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
250 g tune za suši
10 g svežega ingverja
1 strok česna
1žlica sladko-kisle čilijeve omake
200 g solate iz morskih alg neobvezno
100 g kalčkov redkvice alternativa: kitajski kalčki
5 g paste wasabi po okusu

Prehranske vrednosti

245 Kalorije
41 g Ogljikovi hidrati
4 g Maščobe
17 g Beljakovine

Postopek

1.

Marinada za tuno

Ingver in česen olupite in sesekljajte na drobno. Zmešajte s čilijevo omako, medom in limetinim sokom. Tuno sperite pod hladno vodo in posušite. V marinadi hladite vsaj 30 minut.
Označi kot dokončano
2.

Tuno ocvrite

Na ogreti ponvi in na obeh straneh 30 sekund popecite tunin steak.
Označi kot dokončano
3.

Tataki postrezite

Tuno narežite na tanke rezine. Servirajte s kalčki in solato iz morskih alg.
Označi kot dokončano

Opombe

Solato iz morskih alg in kalčke lahko kupite na dobro založeni azijski tržnici.
 Shrani kot PDF