Tuna Tataki
Tataki iz tune s solato iz morskih alg je današnja predjed iz naše ribje ponudbe. Tataki je japonski način priprave mesa ali rib. To pomeni, da se riba (ali meso) marinira in zelo kratek čas zapeče po obeh straneh pri zelo visoki temperaturi. Tako na zunanji strani nastane pikantna skorjica, meso ali riba pa bo v notranjosti mehko in surovo. Po našem receptu postrežemo tunin tataki s solato iz morskih alg, nekaj kalčki in wasabijem. Navdušite svoje goste in preizkusite naš recept!
Sestavine
Izberite število obrokov
250 g tune za suši | |
10 g svežega ingverja | |
1 strok česna | |
1žlica sladko-kisle čilijeve omake | |
200 g solate iz morskih alg neobvezno | |
100 g kalčkov redkvice alternativa: kitajski kalčki | |
5 g paste wasabi po okusu |
Prehranske vrednosti
245
Kalorije
41 g
Ogljikovi hidrati
4 g
Maščobe
17 g
Beljakovine
Postopek
1.
Marinada za tuno
Ingver in česen olupite in sesekljajte na drobno. Zmešajte s čilijevo omako, medom in limetinim sokom. Tuno sperite pod hladno vodo in posušite. V marinadi hladite vsaj 30 minut.
Označi kot dokončano
2.
Tuno ocvrite
Na ogreti ponvi in na obeh straneh 30 sekund popecite tunin steak.
Označi kot dokončano
3.
Tataki postrezite
Tuno narežite na tanke rezine. Servirajte s kalčki in solato iz morskih alg.
Označi kot dokončano
Opombe
Solato iz morskih alg in kalčke lahko kupite na dobro založeni azijski tržnici.