Špargljev kruh
Špargljev kruh s svežim sirom, medvedjim česnom in drobnjakom je kruh, ki ga zagotovo še niste jedli. Odlično se poda k velikonočnemu kosilu. Vašim gostom bo zagotovo pričaral nasmeh na obraz! Poleg klasičnega kruha lahko ta nenavaden kos doda nov pridih vaši kuhinji. Njegova prednost je tudi ta, da vam ga ni treba pustiti dolgo vzhajati. Zmešajte testo, ga dajte v pekač in ga potisnite v vročo pečico! Preizkusite naš recept! Nasvet: Ena porcija ustreza približno eni rezini kruha. En hlebec ustreza 12 rezinam.
Sestavine
Izberite število obrokov
350 g zelenih špargljev | |
1/2 šopka medvedjega česna | |
3 jajca | |
150 g svežega sira | |
80 g svežega sira | |
80 g masla | |
350 g polnozrnate moke po izbiri | |
1 zavojček pecilnega praška | |
1čajna žlička suhega kvasa | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
1 Kuhinjski robot | |
1 Pekač za hlebce |
Prehranske vrednosti
202
Kalorije
19 g
Ogljikovi hidrati
11 g
Maščobe
6 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite šparglje
Odrežite oleseneli konec špargljev in jih narežite na približno 1 cm dolge kose. Osoljeno vodo zavrite in šparglje kuhajte približno 6 minut. Na otip mora biti še vedno čvrsta. Šparglje odcedite in odstranite 100 ml vode.
Označi kot dokončano
2.
Segrevanje pečice
Pečico segrejte na 160 °C.
Označi kot dokončano
3.
Testo premešajte
Medvedji česen in drobnjak operite, osušite in drobno sesekljajte. Previdno zmešajte jajca in kremni sir. Maslo raztopite v vroči špargljevi vodi in dodajte v zmes. Postopoma dodajte moko, pecilni prašek, kvas, sol in poper ter zmešajte do gladkega.
Označi kot dokončano
4.
Dodajte šparglje
Vmešajte medvedji česen, drobnjak in šparglje.
Označi kot dokončano
5.
Peka
Namažite in pomokajte pekač, vlijete v pekač testo in ga pečete v pečici približno 50 minut. Poskusite z zobotrebcem.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.