Sendvič z jajčno solato

Imate ostanke jajčne solate in vam zmanjkuje idej za okusne recepte, v katerih bi jo lahko uporabili? Kako pripraviti sendvič? S svežim paradižnikom, avokadom in rukolo je to sveža in nasitna jed, ki je odlična izbira tudi za kosilo v službi. Največja prednost: sendvič je pripravljen v nekaj minutah. Domišljija ni omejena in lahko dodate, kar želite. Recimo tudi nekaj koščkov pečene slanine. Slastno!

Sestavine

Izberite število obrokov
2porciji jajčne solate po našem ali vašem družinskem receptu
4rezine polnozrnatega kruha po okusu
1 avokado
4 koktajl paradižniki
1 spomladanska čebula
1pest rukole

Prehranske vrednosti

564 Kalorije
60 g Ogljikovi hidrati
28 g Maščobe
13 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Avokado olupite, razpolovite in narežite na rezine. Paradižnike operite in narežite na rezine. Rukolo operite. Mlado čebulo operite in jo narežite na drobne kolobarje.
Označi kot dokončano
2.

Najboljši sendvič z jajčno solato

Na 2 rezini kruha namažite jajčno solato. Na vrh dodajte spomladansko čebulo, paradižnik, rukolo in avokado. Pokrijte ga s preostalima dvema rezinama kruha in prerežite na pol.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF