Poširano jajce – kako to storiti
Jajce je verjetno kralj klasičnih jajčnih jedi. Ste že mojster umešanih jajc, jajc za zajtrk in kuhanih jajc? Tukaj boste našli navodila, kako v kratkem času osvojiti poširano jajce. Trik je v tem, da uporabite res sveža jajca in vodi dodate malo belega kisa. To spodbuja koagulacijo jajčnega beljaka, zato ga je lažje skuhati. Poskusite in si za naslednji zajtrk pripravite jajca. V kombinaciji z okusnimi jajci benedikt ali avokadom in sladkimi krompirjevimi vaflji bodo te majhne jedi res navdušile, obljubljamo! Nasvet: Če želite biti prepričani, lahko surovo razbito jajce zavijete v folijo za živila, jo na vrhu zavežete in nato skuhate v vodi.
Sestavine
Izberite število obrokov
1 jajce | |
1 žlica vinskega kisa |
Prehranske vrednosti
66
Kalorije
1 g
Ogljikovi hidrati
1 g
Maščobe
5 g
Beljakovine
Postopek
1.
Segrejte vodo
V plitvo posodo nalijemo vodo in jo zavremo, nato pa zmanjšamo temperaturo, da voda zavre. Optimalna temperatura za kuhanje jajc je 70 do 80 °C. Dodajte kis.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite jajce
Jajce razbijte v majhno skodelico ali skledo.
Označi kot dokončano
3.
Jajce poširajte
Z leseno žlico ali metlico naredite v loncu vrtinec. Previdno dodajte jajce na sredino vrtinca in prenehajte stepati. Nato kuhajte približno 4 minute in jajce previdno odcedite iz vode.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.