Piščanec iz cvrtnika na vroč zrak

Frittata iz vročega zračnega cvrtnika je naš novi junak v kategoriji: hiter in enostaven zajtrk brez veliko truda. Pripravite ga lahko zelo hitro. Posodo friteze na vroč zrak preprosto obložite s papirjem za peko, vanjo položite vse sestavine in cvrite – pripravljeno! Naša fritata je pripravljena s sirom feta, spomladansko čebulo, papriko in paradižnikom. V vašem hitrem zajtrku pa lahko najdejo mesto tudi skoraj vse druge vrste zelenjave, sira ali zelišč. Ali deseto. Mimogrede: fritato iz Airfryerja lahko pripravite in uživate hladno ali pa jo pozneje pogrejete! Praktično, kajne?

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
6 jajce
1/2 paprike
8 koktajl paradižnikov
1 spomladanska čebula
50 g sira feta
1/4šopka peteršilja
sol in poper po okusu
Pripomočki
Toplozračna friteza

Prehranske vrednosti

148 Kalorije
4 g Ogljikovi hidrati
10 g Maščobe
10 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Papriko operite, odstranite semena in jo narežite na majhne kocke. Spomladansko čebulo operite in narežite na tanke rezine. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
2.

Priprava frittate

Ponev za cvrtje obložite s papirjem za peko. Vanj razbijete jajce. Na vrh razporedite papriko, paradižnik, spomladansko čebulo in peteršilj. Začinite s soljo in poprom ter rahlo premešajte z vilicami. Po vrhu zdrobite feta sir.
Označi kot dokončano
3.

Ocvrite fritato

Zaprite cvrtnik in cvrite pri 200 °C približno 20 minut, dokler jajca ne postanejo čvrsta, fritata pa zlato rjava.
Označi kot dokončano
 Shrani kot PDF