Skutina torta z gozdnimi sadeži

Jagodni cheesecake je še ena oblika kremnega sladkega peciva, ki se ga ne moremo naveličati. Kombinacija klasičnega cheesecaka s piškotno osnovo in sadjem je nepogrešljiva. In vendar je recept neverjetno preprost. Pečemo cheesecake, medtem skuhamo jagode, vse skupaj zmešamo in pustimo, da se ohladi. Se vam zdi pravi recept za naslednjo torto? Zato vzemite posodo za mešanje in začnite peči!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
125 g maslenih keksov
80 g zmehčanega masla
50 g sladkorja
Za torto
900 g kremnega sira
250 g smetane za kuhanje
250 ml stepene smetane
6 jajc
300 g sladkorja
1 limona
1žlica ekstrakta vanilije
2žlici moke
Za jagodni preliv
600 g jagodičevja po izbiri, svežega ali zamrznjenega
3žlice koruzne moke
Pripomočki
Pladenj za peko 24 cm
Kuhinjski robot neobvezno
Mešalnik neobvezno
Drobno cedilo

Prehranske vrednosti

608 Kalorije
47 g Ogljikovi hidrati
41 g Maščobe
10 g Beljakovine

Postopek

1.

Ozadje

Maslene piškote zdrobite v mešalniku (ali v vrečki za zamrzovalnik s paličnim mešalnikom). Maslo raztopite in ga skupaj s sladkorjem dodajte piškotov. Pekač obložite s papirjem za peko, vanj položite zmes piškotov in jo dobro pritisnite. Ohladite se.
Označi kot dokončano
2.

Priprava pečice

Pečico segrejte na 200 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
3.

Nadev

Naribajte limonino lupinico in iztisnite sok. V kuhinjskem robotu ali z roko zmešajte z drugimi sestavinami do gladkega.
Označi kot dokončano
4.

Pecimo torto

Nadev prelijte čez piškotno podlago in torto pecite 15 minut. Znižajte temperaturo na 140 °C in pecite 1 uro. Pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
5.

Za jagodni preliv

Jagode po potrebi očistite. V ponvi jih kuhajte v vodi na srednji temperaturi, dokler se vse sadje ne zmehča. Mešanico precedite skozi drobno sito. Škrob raztopite v 2 žlicah vode in ga dodajte mešanici jagodičevja. Zložite preostalo jagodičevje in vse skupaj prelijte čez torto. Pustite v hladilniku, da se glazura ohladi, dokler se ne strdi.
Označi kot dokončano

Opombe

Od vas je odvisno, katere jagode boste uporabili za torto. Maline, češnje ali jagode? Ali raznolika mešanica!?
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF