Piščančji medaljoni iz cvrtnika na vroč zrak

Piščančji medaljoni iz friteze na vroč zrak: bolj zdrava hitra hrana Priprava v fritezi na vroč zrak prihrani veliko maščobe, v hrustljavih koščkih pa lahko uživate brez obžalovanja. Naše nežne piščančje fileje obložite s koruznimi kosmiči. Ker je neprimerljivo hrustljav in nam daje občutek, kot da bi jedli v znani piščančji restavraciji. Je vaš friteza že pripravljena?

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
500 g fileja piščančjih prsi
150 g koruznih kosmičev nesladkanih
2 jajci
80 g moke
2čajni žlički mlete paprike
2čajni žlički česna v prahu
sol in poper po okusu
Pripomočki
kladivo za meso neobvezno
Zračni cvrtnik

Prehranske vrednosti

619 Kalorije
60 g Ogljikovi hidrati
11 g Maščobe
67 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Piščančje prsi sperite v hladni vodi in jih narežite na kose. V drugi posodi razbijemo dve jajci in ju stepemo. Na drugem krožniku moko začinite s česnom, mleto papriko ter soljo in poprom. S kuhinjskim valjarjem rahlo potolcite koruzne kosmiče v vrečki za zamrzovanje in jih položite na tretji krožnik.
Označi kot dokončano
2.

Piščanca prepražite

Koščke piščanca najprej povaljajte v moki, nato v jajcu in nazadnje v koruznih kosmičih.
Označi kot dokončano
3.

Ocvrite piščančje medaljone

Fritezo nastavite na 200 °C in 12 minut. Če je treba, ocvrite večkrat, da se koščki ne bi nakopičili drug na drugega.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF