Piščančji medaljoni iz cvrtnika na vroč zrak
Piščančji medaljoni iz friteze na vroč zrak: bolj zdrava hitra hrana Priprava v fritezi na vroč zrak prihrani veliko maščobe, v hrustljavih koščkih pa lahko uživate brez obžalovanja. Naše nežne piščančje fileje obložite s koruznimi kosmiči. Ker je neprimerljivo hrustljav in nam daje občutek, kot da bi jedli v znani piščančji restavraciji. Je vaš friteza že pripravljena?
Sestavine
Izberite število obrokov
500 g fileja piščančjih prsi | |
150 g koruznih kosmičev nesladkanih | |
2 jajci | |
80 g moke | |
2čajni žlički mlete paprike | |
2čajni žlički česna v prahu | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
kladivo za meso neobvezno | |
Zračni cvrtnik |
Prehranske vrednosti
619
Kalorije
60 g
Ogljikovi hidrati
11 g
Maščobe
67 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava
Piščančje prsi sperite v hladni vodi in jih narežite na kose. V drugi posodi razbijemo dve jajci in ju stepemo. Na drugem krožniku moko začinite s česnom, mleto papriko ter soljo in poprom. S kuhinjskim valjarjem rahlo potolcite koruzne kosmiče v vrečki za zamrzovanje in jih položite na tretji krožnik.
Označi kot dokončano
2.
Piščanca prepražite
Koščke piščanca najprej povaljajte v moki, nato v jajcu in nazadnje v koruznih kosmičih.
Označi kot dokončano
3.
Ocvrite piščančje medaljone
Fritezo nastavite na 200 °C in 12 minut. Če je treba, ocvrite večkrat, da se koščki ne bi nakopičili drug na drugega.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.