Piščančja ponev z brokolijem

Piščančja ponev z brokolijem je hiter, enostaven in zdrav obrok za nas, ko se nam ne ljubi kuhati. Kot hiter obrok po službi, vnaprej pripravljen obrok za naslednje dni ali ob koncu tedna kot zdravo ravnovesje k drugim pojedinam. Ta ponev je pripravljena v samo 30 minutah, je hrustljava, sveža in zelo zdrava. Privoščite si to vitaminsko in beljakovinsko bombo in jo spremenite po svojem okusu!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
600 g fileja piščančjih prsi
100 g graha
3 spomladanske čebule
2žlici rastlinskega olja
1šopek koriandra
70 ml zelenjavne zaloge
3žlice sojine omake
1žlička začimbe kari opcjonalnie
sol in poper po okusu

Prehranske vrednosti

319 Kalorije
13 g Ogljikovi hidrati
10 g Maščobe
41 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Piščančje prsi sperite v hladni vodi in jih narežite na kose. Brokoli operite in odrežite cvetove s pecljev. Grah operite. Mlado čebulo operite in jo narežite na drobne kolobarje. Koriander operite, posušite in drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
2.

Blanširanje zelenjave

Brokoli in grah približno 3 minute kuhajte v dovolj osoljeni vodi in ju nato sperite (to lahko storite v hladni vodi ali v ledeni kopeli).
Označi kot dokončano
3.

Cvrenje

Na ponvi segrejemo rastlinsko olje in na njem popecite piščančje meso približno 4 minute. Zmehčajte z zelenjavno juho in sojino omako. Dodajte grah, brokoli, koriander in spomladansko čebulo ter jih dušite približno 7 minut, dokler se tekočina skoraj ne skuha. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF