Pečen sir feta
Pečen feta sir je hiter in enostaven za pripravo, poleg tega pa bo očaral vaše goste. Primeren je kot predjed, pa tudi kot lahek obrok, na primer ob filmu. Samo dajte feta sir v pečico s česnom, paradižnikom, čebulo in drugo zelenjavo po vaši izbiri. Postrezite ga vročega, tako da ga preprosto položite na mizo z oljčnim oljem, soljo, poprom in nekaj zelišči. Naj vsak vzame, kolikor želi in kdaj želi. Z vilicami ali z namakanjem kruha. Tako ima najboljši okus.
Sestavine
Izberite število obrokov
200 g sira feta | |
150g češnjevega paradižnika | |
1 rdeča čebula | |
1 rumena paprika | |
2 stroka česna | |
1šopek žajblja | |
2žlici posušenega origana | |
3žlice olivnega olja | |
sol in poper za začimbe |
Pripomočki
Posoda za peko |
Prehranske vrednosti
250
Kalorije
6 g
Ogljikovi hidrati
20 g
Maščobe
10 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Odcedite feto. Paradižnike in papriko operite. Papriki odstranite semena in jo narežite na tanke kolobarje. Očistite čebulo in česen ter ju narežite na tanke rezine.
Označi kot dokončano
2.
Priprava pečice
Pečico segrejte na 200 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
3.
Napolnite pekač
Na sredino pekača položite feto in okoli nje razporedite vse druge sestavine razen žajblja. Začinimo z oljčnim oljem, soljo in poprom. Pecite približno 30 minut, da se vse zmehča in skuha.
Označi kot dokončano
4.
Postrezite
Žajbelj operite in posušite. Razporedite ga na feto in vročega postrezite s kruhom.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.