Panini s paradižnikom in mocarelo
Panini s paradižnikom in mocarelo so prava italijanska klasika z vsem, kar spada zraven. Preprosta, z dobrimi sestavinami in aromatična. Idealen prigrizek med obroki. Panini pa so odlični tudi kot majhen prigrizek v samopostrežnem bifeju ali kot majhna večerja. Panino (ednina) v prevodu iz italijanščine pomeni preprosto sendvič. Poleg paradižnika in mocarele lahko panini napolnite s številnimi drugimi sestavinami. Vaša ustvarjalnost nima meja!
Sestavine
Izberite število obrokov
8rezin lahkega kruha izbira je vaša, v dobro založenih supermarketih lahko kupite tudi kruh za panini | |
2 velika paradižnika | |
150 g mocarele | |
8 čajnih žličk genovese pesta | |
60 g parmezana ali vegetarijanskega trdega sira | |
4stebla sveže bazilike | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
1 Kontaktna rešetka neobvezno |
Prehranske vrednosti
307
Kalorije
21 g
Ogljikovi hidrati
17 g
Maščobe
16 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sestavine
Paradižnike operite in narežite na tanke rezine. Mozzarelo narežite na tanke rezine. Baziliko operite, posušite in grobo nasekljajte. Nato naribajte parmezan.
Označi kot dokončano
2.
Večplastni panini
Na vsako rezino kruha namažite tanko plast pesta. Na vrh položite mocarelo, rezine paradižnika, parmezan in baziliko. Začinite s soljo in poprom ter na sendvič položite drugo rezino.
Označi kot dokončano
3.
Praženje paninijev
Panini ocvrite na kontaktnem žaru ali v ponvi z malo olja ali v pečici, dokler se sir ne stopi in lepo hrustljavo zapeče.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.