Ocvrti spomladanski zvitki

Ocvrti spomladanski zvitki so trenutno na vrhu našega seznama zares okusnih azijskih dobrot. Nizkokalorični rižev papir je dvakrat ovit okoli okusnega nadeva iz sveže zelenjave, začimb in tofuja. Majhne žepke nato premažite z malo sezamovega olja in jih položite v vročo cvrtnik. Tako prihranite nepotrebno maščobo pri cvrtju ali globokem cvrtju. Nato zvitke potopimo v sojino omako s sezamovimi semeni. Kako jih imate najraje?

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
16listov riževega papirja
1 korenček
100 g gob
1 spomladanska čebula
1 rdeča paprika
2 stroka česna
100 g tofuja
20 g svežega ingverja
2žlici sezamovega olja ali rastlinskega olja
2žlici sojine omake
1žlica curry paste mi uporabljamo rdečo, vendar se enako dobro obnesejo tudi druge curry paste
sol in poper po okusu
Pripomočki
Friteza z vročim zrakom

Prehranske vrednosti

109 Kalorije
17 g Ogljikovi hidrati
3 g Maščobe
2 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Papriko operite, odstranite semena in jo narežite na majhne kocke. Ingver olupite in naribajte. Mlado čebulo operite in jo narežite na drobne kolobarje. Zdrobite tofu.
Označi kot dokončano
2.

Ocvrite nadev

V ponvi segrejte 1/2 žlice sezamovega olja z naribanim ingverjem. Najprej na srednji temperaturi prepražite korenje, česen in začimbe. Po približno 5 minutah dodajte gobe. Po petih minutah dodajte spomladansko čebulo, tofu, sojino omako, curry pasto, sol in poper. Nadaljujte s cvrtjem, dokler se tekočina nekoliko ne zmanjša, nadev pa postane kašast.
Označi kot dokončano
3.

Zvijanje zvitkov

Vsak rižev papir posebej potopite v vodo v plitvi posodi. Počakajte približno 30 sekund, da bo papir prožen. V sredino dajte približno 2 žlici nadeva, jih prepognite čez stranice in nato zvijete. Na enak način okoli žepa ovijte še en list riževega papirja. Tako nadaljujte, dokler ne zmeljete nadeva.
Označi kot dokončano
4.

Ocvrite zvitke

Zvitke položite v posodo vročega zraka, obloženo s papirjem za peko, jih premažite z malo sezamovega olja in jih pri 200 °C cvrite približno 10 minut. Zvitke obrnite in postopek ponovite. Pripravljene zvitke posujte s sojino omako in sezamovimi semeni.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF