Nadevani rdeče paprike

Polnjene rdeče paprike iz ponve raclette Nekaj novega, kajne? Majhne pečene paprike so prijetne in mehke ter imajo tanko lupino. Zato so idealne za polnjenje s kremnim sirom in peko v žaru raclette. Seveda lahko nadev prilagodite svojemu okusu. Odločili smo se za kremni sir, slanino in česen. Nadev lahko spremenite tudi z orehi, peteršiljem ali drugimi dobrotami. Poskusite in odkrijte raznolikost tega recepta!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
12 pimentov pečenih paprik
200 g kremnega sira
150 g kock slanine
1 strok česna
sol in poper po okusu
Pripomočki
Raclette

Prehranske vrednosti

277 Kalorije
5 g Ogljikovi hidrati
23 g Maščobe
11 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Priprav nadevanih paprik Odrežite vrh in odstranite semena. Česen olupite in drobno sesekljajte. Zmešajte s kremnim sirom, kockami slanine, soljo in poprom. Paprike napolnite s kremnim sirom.
Označi kot dokončano
2.

Priprava ponev

V vsako ponev položite po 3 paprike in jih na žaru raclette pecite približno 7 minut.
Označi kot dokončano

Opombe

Mimogrede, polnjene paprike lahko položite v pekač in jih pripravite v pečici kot okusen prigrizek ali predjed.
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF