Humus iz rdeče pese

Humus iz rdeče pese je eden naših najljubših omak. Zakaj? Zaradi živahne barve je videti spektakularno, sadni in zemeljski pridih rdeče pese pa klasičnemu humusu hitro doda nov pridih. Preprosto se mu ne moremo upreti. Humus iz rdeče pese se lahko uporablja tudi kot namaz. Postreženo na bageti z rukolo in semeni granatnega jabolka, kot na naši sliki, je odlična predjed ali prigrizek.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
150 g rdeče pese predkuhane
250 g čičerke v pločevinki
2 stroka česna
1žlica tahinija
2žlici limetinega soka
1žlička kumina
2žlici olivnega olja
sol in poper po okusu
Pripomočki
Mešalnik

Prehranske vrednosti

85 Kalorije
7 g Ogljikovi hidrati
5 g Maščobe
2 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Olupite česen, čičerko temeljito sperite pod hladno vodo.
Označi kot dokončano
2.

Zmešajte humus

Vse sestavine zmešajte na visoki hitrosti, dokler ne nastane kremast humus. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF