Čokoladni crispy

Čokoladni crispy so popolna kombinacija hrustljavih koruznih kosmičev in topljive čokolade. Ali ste vedeli, da lahko te okusne sladkarije enostavno in poceni pripravite doma? To najraje počnemo z našim GrandPrixom. Čokolada se v njej hitro stopi in se zmeša z vsemi sestavinami naenkrat, ne da bi se pri tem zapletala. Seveda lahko domače čokoladne crispy pripravite tudi v loncu za kuhanje. Vsekakor je recept zelo enostaven in z njim običajno porabimo ostanke čokoladnih velikonočnih zajčkov ali jajc. Poleg koruznih kosmičev dodajte še nekaj mandljevih kosmičev. Uporabite lahko tudi druge oreščke ali druge sestavine po svojem okusu.

Sestavine

Izberite število obrokov
200 g čokolade
50 g masla
60 g mandljevih kosmičev
100 g koruznih kosmičev
Pripomočki
GrandPrix neobvezno

Prehranske vrednosti

73 Kalorije
6 g Ogljikovi hidrati
5 g Maščobe
1 g Beljakovine

Postopek

1.

Stopite čokolado

Čokolado dajte v posodo GrandPrix. Mešajte 5 sekund pri hitrosti 8, da čokolado razbijete na koščke. Dodajte maslo in sestavine segrevajte 5 minut pri hitrosti 1 pri 40 °C. Čokolado in maslo lahko med stalnim mešanjem stopite tudi v vodni kopeli.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite čokoladne crispy

V posodo GrandPrix dodajte koruzne kosmiče in mandlje. Mešajte 3 minute pri hitrosti 2. Sestavine lahko mešate tudi ročno.
Označi kot dokončano
3.

Oblikovanje crispy

Z dvema žlicama odvzamemo nekaj mase iz modela in na papirju za peko oblikujemo čokoladne kepice. Pustite, da se ohlajajo vsaj 2 uri in jih poskusite.
Označi kot dokončano

Opombe

Iz zgornjih sestavin lahko naredite približno 30 crispy. En obrok je enak enemu kosu.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF
OZNAKE