Brstični ohrovt s parmezanom
Brstični ohrovt s parmezanom je bogat in okusen, na zunanji strani pa popolnoma hrustljav. In presenečenje: ta recept je veganski! Brstični ohrovt preprosto obložite z veganskim parmezanom in drobtinami, dobro začinite in imate odlično prilogo! To je odličen način, kako popestriti ne tako priljubljeno zelenjavo!
Sestavine
Izberite število obrokov
500 g brstičnega ohrovta | |
50 g veganskega parmezana | |
30 g drobtin | |
2žlici olivnega olja | |
1žlička česna v prahu | |
1žlička mlete paprike | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Toplozračna friteza |
Prehranske vrednosti
162
Kalorije
9 g
Ogljikovi hidrati
9 g
Maščobe
9 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sestavine
Brstični ohrovt operite in ga po dolžini prerežite na pol.
Označi kot dokončano
2.
Premešajte
Vse sestavine dajte v skledo in dobro premešajte.
Označi kot dokončano
3.
Ocvrti brstični ohrovt
Brstični ohrovt razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko, položite na rešetko in 20 minut cvrite pri 200 °C.
Označi kot dokončano
Opombe
Če nimate cvrtnika na vroč zrak, lahko brstični ohrovt pripravite tudi v pečici.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.