Guacamole
Guacamole je verjetno najbolj znana omaka mehiške kuhinje. Narejen je iz avokada in zmešan z drugimi svežimi sestavinami ter navdušuje ne le s svetlo zeleno barvo, temveč tudi s pikantnim kremastim okusom. V tem receptu boste izvedeli, kako imamo v podjetju Klarstein najraje guacamole. Združite ga z drugimi recepti Tex Max ali ga uporabite kot omako ali namaz za naslednji zajtrk. Odvisno od tega, kakšno konsistenco gvakamoleja želite, lahko avokado nežno pretlačite ali grobo sesekljate z vilicami.
Sestavine
Izberite število obrokov
2 avokada | |
1 rdeča čebula | |
2 stroka česna | |
4 češnjevi paradižniki | |
1/2 limete | |
1/2 paprike čilija | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
1 Mešalnik neobvezno |
Prehranske vrednosti
252
Kalorije
3 g
Ogljikovi hidrati
24 g
Maščobe
3 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sestavine
Olupite in drobno sesekljajte čebulo. Paradižnike operite in drobno narežite. Čili papriko operite, odstranite semena in jo drobno sesekljajte. Vse skupaj lahko tudi sesekljate v mešalniku.
Označi kot dokončano
2.
Avokado razpolovite, odstranite koščico in z žlico ločite lupino od mesa. Zmečkajte ga z vilicami. Lahko ga tudi zmešate v mešalniku.
Označi kot dokončano
3.
Začinite guacamole
Iztisnite sok limete in ga dodajte guacamoleju. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.