Čips iz krompirjevih olupkov

Krompirjev čips je poceni, hitra in zdrava alternativa klasičnemu krompirjevemu čipsu. Nikoli niste slišali za nadaljnjo predelavo krompirjevih olupkov? Potem vam bo ta recept všeč. Pri tem nastane manj odpadkov, poleg tega pa si lahko zvečer na kavču privoščite okusen in zdrav prigrizek. Mimogrede: čips iz krompirjevih olupkov ni strupen. Res je, da so v lupini krompirja in neposredno pod njo snovi, ki naj bi krompir ščitile pred plenilci. Vendar so te snovi zaradi različnih načinov pridelave prisotne le v zelo majhnih količinah. Prepričajte se, da uporabljate ekološki krompir, da ga hranite v hladnem in temnem prostoru in da odstranite zelene dele – potem ni nevarnosti! Zato izvlecite fritezo na vroč zrak in se lotite dela!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
200 g krompirjevih lupin
1žlica olivnega olja
1žlička mlete paprike
sol in poper po okusu
Pripomočki
Toplozračna friteza

Prehranske vrednosti

74 Kalorije
9 g Ogljikovi hidrati
4 g Maščobe
1 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Krompirjeve olupke natančno operite in posušite. Zmešajte z oljčnim oljem, medom, soljo, poprom, karijem v prahu in mleto papriko.
Označi kot dokončano
2.

Priprava čipsa

Fritezo na vroč zrak segrejte na 160 °C. Druga možnost je, da pečico segrejete na 200 °C. Vsako krompirjevo kožico razporedite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem, in jo pecite približno 20 minut, dokler ne doseže želene barve in konsistence.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF