Breskve na žaru

Peka breskev na žaru je zelo preprosta, nenavadna in naravnost z žara pričara preprosto in prefinjeno sladico. Se vam zdi zanimivo? Pravzaprav je! Breskve na žaru kombiniramo s feto in svežo baziliko. Kombinacija okusov, ki vam bo zagotovo všeč! Na žaru pustite, da površina breskev nekoliko karamelizira, nato pa jih posredno prepražite. Bi jih radi nekoliko začinili? Zakaj ne bi z breskvijo na žaru postregli še kepico vanilijevega sladoleda, saj gre odlično skupaj!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
4 breskve
2žlici agavinega sirupa
1 limeta
100 g sira feta
4vejice sveže bazilike
Pripomočki
Žar
Alu folija

Prehranske vrednosti

137 Kalorije
16 g Ogljikovi hidrati
5 g Maščoba
5 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sestavine

Breskve temeljito operite in osušite. Prerežite jih na polovice in odstranite mrežico. Zdrobite feta sir. Naribajte lupino limete in iz nje iztisnite sok. Baziliko operite, posušite in drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
2.

Mariniranje breskev

iz agavinega sirupa, limetinega soka in lupine pripravite sladko marinado. Razrezane površine breskev premažite s polovico marinade. Za peko breskev na žaru: Žar pripravite za visoko neposredno in posredno toploto. Breskve z rezano stranjo navzdol položite na rešetko in jih približno 2 minuti pecite na žaru. Obračajte za 45-90°, da ustvarite značilne sledove žara. Odstranite z žara.
Označi kot dokončano
3.

Za peko breskev na žaru

Žar pripravite za visoko neposredno in posredno toploto. Breskve z rezano stranjo navzdol položite na rešetko in jih približno 2 minuti pecite na žaru. Obračajte za 45-90°, da ustvarite značilne sledove žara. Odstranite z žara.
Označi kot dokončano
4.

Okrasite breskve

iz aluminijaste folije naredite skledo. Vanjo položite breskve. Prelijte preostalo marinado, feto in baziliko. Na indirektnem delu žara pecite približno 15 minut, dokler se feta ne zmehča.
Označi kot dokončano

Opombe

Ta recept lahko pripravite z žarom s pokrovom in dvema toplotnima območjema.
Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF