Sorbet iz limone in bazilike

Sorbet z limone in bazilike je naš odgovor na nezanimiv pogled na shranjene jedi v zamrzovalniku. Grenka in kisla limona v kombinaciji s svežo baziliko ustvari eksplozijo okusov, ki jih še niste okusili. Zaradi stepenih beljakov bo sorbet še vedno kremast in puhast. Pisani poletni sorbet, postrežen v limonini lupini, bo prava paša za oči.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
3 limone najbolje ekološke
200 ml vode
1šopek bazilike
130 g sladkorja
1 jajčni beljak
Pripomočki
Aparat za pripravo sladoleda
Mešalnik

Prehranske vrednosti

298 Kalorije
69 g Ogljikovi hidrati
1 g Maščoba
4 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite vodo z limono

V loncu zavrite vodo s sladkorjem in pustite vreti približno dve minuti. Neobdelane limone sperite z vročo vodo in v vodo naribajte nekaj lupine. Tekočino pustite v hladilniku, da se ustrezno ohladi.
Označi kot dokončano
2.

Dodelajte sladoledno maso

Medtem natrgajte liste bazilike, jih operite in obrišite s kuhinjskimi brisačami. Mešanico zmešajte z limoninim sokom. Zdaj stepite beljake in jih previdno vmešajte v mešanico bazilike in limone.
Označi kot dokončano
3.

Zamrznite sladoled

Na koncu dajte zmes za 20 minut v aparat za izdelavo sladoleda in dajte zmrzniti.
Označi kot dokončano
4.

Postrezite

Polovico limone popolnoma olupite in dodajte kepico limoninega sorbeta z baziliko. Na koncu ga okrasite z dišečo baziliko in ledena osvežitev je pripravljena.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF