Cheesecake brez peke
Cheesecake brez peke – ne le, da se stopi na jeziku, ampak ga je tudi enostavno speči. No, pravzaprav se ga ne peče. Kot pove že samo ime, ta cheesecake se ne peče! Nasprotno, hraniti ga je treba v hladilniku. Vendar se hrustljavi piškotni podlagi in kremnemu sirovemu nadevu zaradi želatine ni mogoče upreti. Sladica, ki bo navdušila vaše goste. Preizkusite naš hiter in enostaven recept!
Sestavine
Izberite število obrokov
50 g maslenih piškotov | |
80 g masla | |
200 g sladkorja | |
3listi želatine | |
1 pomaranča | |
1 limona | |
1 limeta | |
300 g kremnega sira | |
100 g kisle smetane |
Pripomočki
GrandPrix | |
ali mešalnik |
Prehranske vrednosti
265
Kalorije
32 g
Ogljikovi hidrati
12 g
Maščobe
5 g
Beljakovine
Postopek
1.
Testo
Maslo pustite segreti na sobno temperaturo. Piškote zdrobite na drobno maso in jih zmešajte z 20 g sladkorja in maslom, da nastane gladka zmes (ta korak lahko opravite s hitrostjo 2 v aparatu GrandPrix ali z mešalnikom).
Označi kot dokončano
2.
Oblikujte korupus
Dno pekača obložiite s papirjem za peko ali folijo za živila in vanj enakomerno in trdno potisnemo zmes piškotov.
Označi kot dokončano
3.
Namočite želatino
Želatino dajte v hladno vodo in jo pustite namakati približno 10 minut.
Označi kot dokončano
4.
Dodajte agrume
Iztisnite sok limete, pomaranče in limone. Iztisnite želatino in vse skupaj s sladkorjem segrevajte v posodi (ali GrandPrix pri hitrosti 2), dokler se želatina ne stopi.
Označi kot dokončano
5.
Dokončajte nadev
Dodajte kremni sir in kislo smetano ter dobro premešajte (v aparatu GrandPrix mešajte z metuljastim nastavkom 2 minuti pri hitrosti 3).
Označi kot dokončano
6.
Dokončajte cheesecake
Maso enoakomerno razmažite po korpusu in pustite vsaj 3 ure hladiti v hladilniku. Postrezite s svežim jagodičevjem.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Vrednosti se lahko razlikujejo.